Wat kan Emeko Techniek BV voor u betekenen?

Sinds 1999 heeft Emeko Techniek BV de beschikking over diverse waterjetsnijmachines. Waar deze machines in eerste instantie zijn gebruikt voor de vervaardiging van half-fabricaten voor onze eigen productie, zien wij de afgelopen jaren een toename van levering van halffabricaten aan constructeurs en eindgebruikers in diverse marktsegmenten.

Meer dan alleen watersnijden

Emeko Techniek BV richt zich met name op producten waar een meerwaarde gevraagd wordt in de vorm van voor- of nabewerking. Hierbij kunt u denken aan: (hulp bij) engineering, vormgeven van een logistiek proces, mechanische nabewerking.

Verder heeft Emeko Techniek BV van oudsher een grote expertise op het gebied van vezelversterkte kunststoffen. Met name gaat het hier om het vervaardigen van isolatiedelen.

Specialisatie

Wij hebben een jarenlange ervaring in met name de electrotechnische en mechanische techniek. Hiermee hebben wij een grote expertise opgebouwd in het toepassen van watersnijtechniek voor het vervaardigen van specialistische onderdelen in deze branches. Mede door deze ervaring kunnen wij korte doorlooptijden van uw aanvragen en opdrachten bieden. Doordat onze voorraad materialen hier volledig op is afgestemd is het mogelijk om kleine opdrachten vaak al binnen 24 uur uit te leveren.

Voor het produceren van grotere series werken wij intensief samen met enkele gerenommeerde materiaalleveranciers uit binnen- en buitenland, zodat wij voor dergelijke opdrachten ook korte levertijden aan kunnen bieden.

Onze watersnijmachines

Op dit moment heeft Emeko Techniek BV de beschikking over 2 waterjetsnijmachines, te weten:

Omax 80160

 • Bedafmeting 4270 x 1770 mm (maximale plaatmaat 3000 x 1500 mm)
 • Uitgerust met boorkop (voorboren van kunststoffen)
 • Tilt-A-Jet (voor optimale snijsnedes)

Omax 2652A

 • Bedafmeting 1750 x 850 mm (maximale plaatmaat 1500 x 750 mm)

Met deze machines kunnen wij u een compleet en flexibel pakket aan snijbewerkingen aanbieden. Daar wij in nauwe samenspraak met de importeur regelmatig upgrades van onze machines uitvoeren is de continuïteit van de machines gegarandeerd en bent u tevens verzekerd van efficiënt watersnijden.

Aanvullend is onze werkplaats uitgerust met een compleet assortiment CNC-gestuurde verspaningsmachines. Hiermee kunnen wij u ook een compleet afgewerkt product aanbieden. 

Onze softwarepakketten

Naast de standaard aansturingssoftware voor onze Omax waterjetsnijmachines hebben wij navolgende softwarepakketten in gebruik om onze machines efficiënt aan te kunnen sturen:

 • Omax Layout Premium
 • Omax Make Premium
 • Nesting Pro (nesting software voor optimaal materiaalverbruik)
 • Space Claim
 • AutoCad

Voor het nabewerken van uw werkstukken op onze CNC-machines werken wij verder met:

 • Solid Edge
 • Edge Cam

Ons ERP systeem is speciaal ingericht om uw orders van aanvraag tot levering volledig te beheren en te volgen. Hiermee kunnen wij u een vlotte afhandeling van uw aanvragen en orders garanderen en u op ieder moment van de dag hierover informeren.

Handige links

Wij werken met

Contact

Daltonstraat 49-55  
3316 GD Dordrecht 
Nederland

Telefoon : +31 (0) 78 655 2333
Telefax   : +31 (0) 78 655 2330
E-mail      : Contactformulier